Skipass inclus!
Hohentauern - Vacanţă într-un sat de munte!

Sătucul montan Hohentauern se află în valea Steiermark şi este înconjurat de mai mult de 20 de piscuri montane de peste 2000 m. Hohentauern este cunoscut datorită istoriei lui de peste 2000 de ani, localitatea fiind, încă de pe vremea romanilor, o trecătoare importantă în această zonă montană. In ciuda faptului că zona are o mare varietate de oferte turistice, Hohentauern încă reuşeşte să-şi păstreze şarmul sătucului de altădată. Un sejur în această zonă îndeplineşte toate dorinţele şi răspunde tuturor pretenţiilor: Hohentauern - o zona cu unul dintre cele mai frumoase peisaje ale Austriei - are ceva de oferit pentru toate gusturile!

Hohentauern este locul ideal pentru linişte şi relaxare! După un Jagertee (băutură caldă, un amestec de rom şi ceai negru) sau un Schnapserl (ţuică de casă) servite pe terasa Wichtelhütte este întotdeauna binevenită o plimbare prin vale. Ca şi alternativă după o dimineaţă de schi, iubitorii de sporturi au de ales între drumeţii în zăpadă pe trasee special amenajate sau ice stock (un sport asemănător curling-ului). Distracţia este garantată pe pârtiile de săniuţe, iar curajoşii se pot încumeta să încerce Ski-Jöring (un sport care îşi are originea în ţările scandinave, în care o persoană pe schi este trasă de un cal sau un câine)! Pentru cei care vor să se relaxeze, în Hohentauren aveţi nenumărate cârciumioare şi restaurante, iar băile termale din Trieben se află tot în apropiere.

Cele 11 pârtii, deşi nu foarte lungi, sunt deservite de 6 instalaţii pe cablu şi sunt un loc ideal pentru iubitorii de schi. Zona oferă cele mai bune condiţii şi pentru familiile cu copii, "Covorul fermecat" si "Caruselul pentru copii" vor atrage cu siguranţă interesul copiilor. Pentru cei pasionaţi de schi şi snowboard, pârtiile de cea mai bună calitate şi cu diferite grade de dificultate răspund şi celor mai exigente pretenţii. Pentru Apres - schi şi relaxare, restaurantul "Wichtelhütte", care dispune şi de o terasă deschisă, vă oferă o privelişte idilică la 1700 m altitudine asupra munţilor şi vă stă la dispoziţie în fiecare zi!

Pe platoul înalt al Hohentauern se află o reţea de pârtii pentru schi de fond de 18 km lungime, cu pârtii clasice şi pentru skating dispuse paralel. Pârtiile din Hohentauern sunt compuse printre altele din 5 km de pârtie Tauernloipe/pentru familii (albastru), precum şi 3 km lungime pârtii pentru sport (roşu) şi încă 2 km lungime pârtii centrale (roşu). Un traseu pentru drumeţii de 5 km lungime în Triebental întregeşte această ofertă. Pârtiile de schi fond se încrucişează des şi permit un profil de altitudine variat. Distincţia Sigiliu de Calitate "Steirischen Loipengütesiegels" şi apartenenţa la "Langlaufland Steiermark", aveţi garanţia unor pârtii pentru schi de fond foarte bine preparate, marcate şi de foarte bună calitate in regiunea şi binenţeles a unei experienţe sportive de neuitat! Pentru a putea folosi toate pârtiile se percepe parţial o taxă.

vezi mai multe

Sejururi din din DE ORIUNDE catre Sat de vacanţă Hohentauern, Hochfügen, Austria