Skipass inclus!
Liberec - Metropola culturală a Boemiei de Nord!

Cu o populație de peste 100.000 de locuitori, Liberec este unul dintre cele mai mari și mai importante orașe din Boemia de Nord. Se află în Valea Liberec și este înconjurat de vârfurile extinse ale Munților Jizera și Jeschke. Ještěd este muntele local din Liberec, are o înălțime de 1.012 m și un domeniu schiabil atractiv pe flancurile sale. Orașul are o istorie îndelungată, după cum o dovedesc clădirile magnifice, cum ar fi castelul renascentist din centru și primăria neorenascentistă din secolul al XIX-lea. Sunt multe de văzut în acest oraș modern și plin de viață: de exemplu, Muzeul Boemiei de Nord sau centrul comercial și de divertisment Babylon, cu numeroase facilități de agrement. Iarna, însă, sporturile de iarnă sunt cele mai populare, schiorii, snowboarderii și amatorii de săniuș bucurându-se de muntele Jeschken, aflat chiar în fața porților orașului. În Liberec și în împrejurimi, pasionații de sporturi de iarnă și iubitorii de cultură vor găsi multă varietate și plăcere!

Divertismentul în afara Ještěd este de asemenea asigurat în Liberec. Clasicul après-ski se limitează la o băutură la una dintre cabanele sau snack-barurile din stațiunea de schi, dar în oraș se întâmplă multe. Nenumărate restaurante și pub-uri confortabile completează seara cu varietate și stomacurile cu mâncare cehă bună. Dacă vă place distracția și acțiunea într-o atmosferă deosebită, trebuie neapărat să faceți o vizită la Babylon Center. Centrul comercial și de divertisment este situat în mijlocul orașului și are cam tot ce și-ar putea dori un turist activ și familia sa departe de pârtiile de schi. Centrul de SPA de acolo oferă variate terapii de masaj și relaxare, Aquapark vă duce în lumea piscinelor sau a saunei, IQLandia este un centru științific modern, iar Lunapark este un fel de vechi târg boem, care oferă distracție în carusel și golf de aventură în interior pentru toate vârstele. Există, de asemenea, bowling, teatru 4D, jocuri cu laser, simulator de golf, restaurante, cafenele, baruri și multe altele. Nimeni nu se va plictisi în Liberec. Garantat!

Domeniul schiabil Ještěd este situat direct la periferia orașului Liberec, și vă așteaptă o ofertă variată pe un total de aproximativ 9 kilometri de pârtii. La diferitele instalații pe cablu vă stau la dispoziție 4 locuri de parcare gratuite. Un tramvai îi duce pe schiori de la parcare direct la telescaunul Salka, care urcă pe Černý vrch. O altă parcare este situată direct la telecabina modernă care duce la cel mai înalt punct de pe Ještěd, la aproximativ 1.000 m deasupra nivelului mării. Restaurantul montan și hotelul de pe vârf sunt doar două dintre reperele orașului Liberec. Vârful turnului modern se înalță spre cer și funcționează și ca turn de televiziune. În zona telecabinei și a telescaunelor, există în principal pârtii roșii relativ dificile și o pârtie neagră, și chiar și în vale, până la parcări, numai pârtii roșii care duc înapoi! De la telescaunul Skalka, însă, ajungeți și într-o zonă ceva mai plată, cu câteva pârtii albastre, late. Tot aici se află și snowpark-ul cu o amenajare atrăgătoare. Infrastructura domeniului schiabil este modernă și nu lasă de dorit, cu 11 pârtii, acoperite în proportție de aproape 100 % cu zăpadă artificială, școli de schi, închirieri de schiuri, diverse cabane și snack-baruri, o pârtie de săniuș și o pârtie cu nocturnă iluminată.

Pâriile de schi fond din jurul orașului Liberec fac zona să fie renumită printre pasionații de schi fond, iar în 2013 aici au avut loc Campionatele Mondiale de schi nordic FIS. Atractivitatea pârtiilor de schi fond din regiune se datorează în principal Magistralei Munților Jizera, o rețea excelentă de pârtii pentru schiorii de toate nivelurile, care cuprinde în total aproximativ 170 de kilometri de pârtii. Se poate ajunge la aceastra printr-un total de 23 de intrări, inclusiv una din Liberec. Odată ajuns pe așa numita "autostradă a schiului de fond", vă puteți conecta cu ușurință la alte trasee care duc până în Munții Krkonoše și în Polonia. În fiecare an, în Bedřichov, la aproximativ 11 km de Liberec, are loc un eveniment sportiv nordic deosebit. Faimoasa Jizerská 50 (Jizera Mountain Run) are loc aici în luna ianuarie. În timpul marelui maraton de schi, 5.000 de sportivi amatori și profesioniști nordici aleargă pe un traseu de 50 km, care face parte și din Magistrala de munte Jizera.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Clarion Grandhotel Zlaty Lev, Liberec, Cehia

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta