Skipass inclus!
Alpe d'Huez - un mit nu numai în Tour de France!

În masivul impresionant al Grandes Rousses este situată cea mai cunoscută destinaţie de etapă a Tour de France: Alpe d'Huez. Dar nu doar în ciclism se bucură regiunea de o excelentă reputaţie - pentru schiori si snowboard, zona de schi face parte din top 10 din lume din 1968, anul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Grenoble. Pante însorite cu zăpada adâncă, altitudini de până la 3330 m, existenţa zăpezii practic garantată şi Snow-Parkuri extraordinare au grijă să nu vă plictisiţi nici un moment. Alpe d'Huez este situat la 1860 m altitudine şi oferă alături de frumoasa panorama a vârfurilor din jur - Pic Blanc (3330 m) şi l'Entendard (3470 m) - mall-uri cu diverse cafenele, baruri si numeroase magazine mici care sunt perfecte pentru cumpărături şi plimbări relaxante.

În Alpe d'Huez câteva discoteci şi numeroase baruri si cafenele asigură varietatea necesară în ceea ce priveşte viaţa de noapte. Distracţie vă aşteaptă şi la "Avalanche Bar" sau "Taverna", unde au loc des spectacole cu muzică live, pe când pentru dans vă stau la dispoziţie cluburile la modă "L'Igloo" si "The Stage One". O varietate de activităţi posibile, cum ar fi Eisrallye, Skidooing, Snowshoe şi drumeţii de iarnă, derdeluş şi diferite sporturi de interior la Palais des Sports la Alpe d'Huez face şi din ziua "în afara pârtiilor" o adevărată aventură! O sugestie specială pentru toţi prietenii adrenalinei acţiune este alpinismul pe peretele de 200 m de la cheile Sarenne. În plus, în staţiune vă stau la dispoziţie diverse magazine pentru pasionaţii de shopping.

Cu skipass-ul "Grand Domaine Ski" aveţi acces la domeniile schiabile din Alpe d'Huez, situate în principal pe partea de sud/sud-vest şi astfel în marea lor majoritate foarte însorite. De la Vaujany ajungeţi la pârtii cu foarte modernele cabine Vaujany-Alpette Vajany-Villette în doar câteva minute. Domeniul schiabil (1125 - 3330 m), cu 249 de km de pârtii şi 67 instalaţii pe cablu este considerat ca fiind deosebit de sigur în ceea ce priveşte existenţa zăpezii: 80% din pârtii sunt mai sus de 1.800 m! Pârtia cea mai spectaculoasă, "La Sarenne" începe de la gheţarul Sarenne şi coboară pe partea anterioară a Blanc Pic până în vale. Cu 16 km lungime şi o diferenţă de altitudine de 1730 m este una dintre cele mai lungi pârtii din Europa! Pentru "experţi" este rezervată abrupta pârtie neagră "Le Tunnel" care duce de la Blanc Pic printr-un tunel pe un teren mogul de-a lungul a 3 km. Nu la fel de dificile, dar totuşi constituind o provocare vă aşteaptă pârtiile roşii de la Dôme Petits Rousses. În special coborârea "Bartavelles" oferă des condiţii de zăpadă excelente, pe lângă pereţi de stâncă cu vedere uimitoare asupra văilor înconjurătoare. Începători vor găsii pârtii pe măsura la marginea Alpe d'Huez şi Vaujany. Condiţiile pentru snowboard sunt şi ele ideale aici: Fun-park-ul de la telescaunul Le Lac Blanc îl recomandăm doar celor cu multă experienţă, alternativ recomandăm park-ul "Montfrais", mai simplu şi foarte potrivit pentru primele salturi şi tricks. Din sezonul 2016/2017 instalaţia pe cablu Signal a fost transformată în una combi formată din telegondolă cu 10 locuri şi telescaun cu 8 locuri, având astfel o capacitatea de a transporta 3370 de sportivi pe oră. Doritorilor de schi la nocturnă le stă la dispoziţie această posibilitate în mod gratuit atât în Alpe d'Huez, precum şi Auris en Oisans cu skipass-ul Grand Domaine Ski. Din 21.12.2019 până la 13.03.2020 şi 21.03. - 10.04.2020 aveţi posibilitatea cu skipass-ul de 6 zile de a folosi domeniile schiabile din Grande Galaxie: 2 zile la Les 2 Alpes (225 km) şi câte o zi la Serre Chevalier (250 km), Puy St. Vincent (75 km) şi în domeniile schiabile Sestrières şi Montgenèvre din Via Lattea (Italia, 400 km). Pentru utilizarea ambelor domenii schiabile din Via Lattea, vă rugăm să cereţi bonul fiscul în schimbul voucher-urului prezentat de dvs., la casa de bilete.

În jurul Alpe d'Huez vă aşteaptă partii cu o lungime totala de 50 km, cu diferite grade de dificultate. Foarte frumos este circuitul Panorama de la Poutran la l'Alpette, la 2100 m altitudine. Traseul duce pe lângă numeroase lacuri de munte şi peisaje fantastice de iarna! Cei mai ambiţioşi pot alege ruta "Boucle des Lacs": Cea mai lunga din regiune se întinde până la 2100 m altitudine şi este cu ai săi 20 km lungime o adevărată provocare!

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Résidence Les Bergers, Alpe d'Huez, Franta