Safari Parcul National Kruger 5 zile

 
Perioada: 23.04 - 31.12.2023
de la
 
825
/ persoana

Provincia Mpumalanga este una foarte diversa, marginita la vest de versantii abrupti impozanti, cu paduri indigene luxuriante, parauri limpezi ca cristalul si cascade, iar apoi continuand cu zona intinsa impadurita subtropicala Lowveld, adapost pentru una dintre cele mai bogate diversitati de fauna si flora din lume. Rezervatii private binecunoscute si renumitul Parc National Kruger sunt situate in aceasta zona. Petrecem timp atat in Parcul National Kruger, cat si in rezervatia noastra privata, care este neseparata de parcul national. Fiind privata, vom avea libertatea sa facem safari si ziua, si noaptea, in vehicule decapotabile.

 

Ziua 1: Johannesburg – Bush Lodge

Plecam din Johannesburg la 06:30, pornim pe drumul pitoresc catre nord-estul tarii, unde intalnim un peisaj natural frumos si multe animale salbatice in parcuri naturale si in rezervatii de safari.

Pranzul este savurat in orasul istoric Haenertsburg, situat pe marginea versantilor abrupti, care ofera privelisti inconjuratoare frumoase. Drumul este de o frumusete pitoresca, de la treceri prin munti, la arborii acacia raspanditi de-a lungul zonei subtropicale impadurite a Africii de Sud.

Urmatoarele doua nopti ne facem confortabili la cabana noastra bine echipata Bush Lodge, aflata intr-o rezervatie privata, in interiorul marelui Parc National Kruger, unde animalele se misca liber. Aceasta rezervatie privata ne ofera libertatea sa exploram salbaticia, in cautarea unei varietati de animale, in vehicule de safari decapotabile, atat ziua, cat si noaptea.

Cabana de corturi se imbina cu tufisurile si ofera paturi racoroase si confortabile, bai private, o piscina mica racoroasa si privelisti splendide asupra salbaticiei din jur, incluzand un iaz frecventat de o varietate de animale. Retrageti-va la somn pe fundalul simfoniei vietii salbatice.

Mese: cina (pranz pe cheltuiala proprie)

 

Ziua 2: Bush Lodge

Dupa un noapte linistita de odihna, incepem ziua cu un mic dejun usor, cu cafea proaspata si o gustare traditionala sud-africana, inainte sa incepem aventura noastra de dimineata prin tufisurile salbatice africane.

Ghidati de un padurar calificat, exploram salbaticia cu simturile sporite, mereu atenti la intalnirea cu un animal, in timp ce descoperim, de asemenea, micile comori deseori ascunse privirii. Inainte de instalarea caldurii din timpul zilei, ne intoarcem la cabana pentru un brunch delicios, dupa care este timpul sa ne relaxam in jurul cabanei si sa ne bucuram de linistea salbaticiei din jur. Un iaz din apropiere atrage o varietate de pasari si animale salbatice, care vin sa-si potoleasca setea, afisand omniprezenta ierarhie dintre ele. Relaxati-va cu o bautura racoritoare, in timp ce admirati viata salbatica.

Pe masura ce caldura se domoleste dupa-amiaza tarziu, ne urcam intr-un vehicul decapotabil de safari, pentru a pleca intr-un safari de noapte extins, in cautare de animale nocturne, care ies dupa lasarea intunericului. Pe masura ce amurgul se apropie, tragem pe dreapta si ne bucuram de o bautura sau doua, in timp ce ne minunam la apusul magnific al soarelui peste zona impadurita subtropicala a Africii de Sud.

 

Ziua 3: Traseul Panoramic – Hazyview

Ne trezim cu soarele african si ne bucuram de un mic dejun consistent, inainte sa plecam pentru a explora obiectivele principale ale Traseului Panoramic, renumit pentru numeroasele minuni ale naturii si pentru punctele de observatie. Prima oprire va fi pentru a privi canionul impresionant Raul Blyde – cel mai mare “canion verde” din lume, apoi catre Groapa Norocul lui Bourke, unde a fost gasit aur din abundenta, iar in final uluitoarea Fereastra a lui Dumnezeu (daca vremea permite).

Este savurat un pranz (pe cheltuiala proprie), oferind oaspetilor oportunitatea de a se intalni cu localnicii.

La mijlocul dupa-amiezii ne facem drum catre linistita cabana Greenfire Lodge Hazyview, construita spectaculos pe catalige, in padurea indigena, pe malurile raului impresionant Sabie sau “Raul Inspaimantator”, asa cum a fost denumit de localnici.

Daca timpul permite, oaspetii vor putea sa faca o plimbare in natura pe proprietate si pe ferma de cafea de alaturi, si sa se bucure de padurea misterioasa. Petrecem aici doua nopti.

Mese: mic dejun, cina (pranz pe cheltuiala proprie)

 

Ziua 4: Parcul National Kruger

Ne trezim cu ciripitul pasarilor, plecam de la cabana la rasaritul soarelui si calatorim o distanta scurta, pentru a intra in sectorul sudic al Parcului National Kruger, pentru o zi intreaga de safari.

Conducem usor prin simbolicul parc national, care este de marimea Israelului sau a Tarii Galilor, si vom petrece ziua in cautarea numeroaselor animale care populeaza zona.

Din punctul de observatie inalt si din confortul vehiculului nostru complet dotat, ghidul nostru expert va explica comportamentul numeroaselor animale pe care le vedem in acest mediu fascinant.

Majoritatea zilei va fi petrecuta in safari, insa vom opri regulat in diferite locuri special amenajate, pentru a ne intinde picioarele si pentru a ne bucura, de asemenea, de un pranz (pe cheltuiala proprie) la una dintre taberele de odihna din parc.

Dupa-amiaza tarziu iesim din parc si ne intoarcem la confortul cabanei Greenfire Lodge Hazyview.

Mese: mic dejun la pachet, cina (pranz pe cheltuiala proprie)

 

Ziua 5: Johannesburg

Dupa un mic dejun relaxat, parasim Hazyview si ne intoarcem la Johannesburg, folosind drumul initial folosit de primii cautatori de aur. Circuitul se va termina dupa-amiaza tarziu, la sosirea la hotelul din Johannesburg sau la aeroport. 

Mese: mic dejun (pranz pe cheltuiala proprie)

 

Pachetul include:

·     4 nopti de cazare cu tipul de masa specificat

·     Vizite la toate obiectivele turistice mentionate in program

·     Toate permisele si taxele de intrare in parcuri 

·     Camion configurat pentru calatorii, cu capacitate de 17 locuri

·     2 membri ai echipajului pe toata perioada circuitului

 

     Pachetul nu include:

·     Bilet de avion

·     Cazare inainte/dupa circuit

·     Mese (acolo unde nu este mentionat)

·     Activitati, excursii optionale 

·     Asigurare medicala de calatorie, asigurare storno (optional)

 

Important: circuitul presupune participarea tuturor membrilor grupului. Aceasta implica asistarea la prepararea mancarii, spalarea vaselor, pastrarea curateniei in camion si ridicarea taberei de campare.

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.

Solicita oferta