Circuit Uganda 13 zile

Parcul National Lacul Mburo - Padurea Impenetrabila Bwindi - Parcul National Regina Elisabeta - Parcul National Cascada Murchison - Cascada Kalagala

 
Perioada: 01.01 - 31.12.2023
de la
 
2325
/ persoana

Uganda, “Perla Africii”, ofera o diversitate unica a vietii salbatice, o frumusete naturala si localnici prietenosi, care toate combinate fac din aceasta tara una dintre bijuteriile ascunse ale Africii. Acest circuit include atractiile drumetiilor prin padurile indigene, pentru a vedea gorile si cimpanzei salbatici, precum si explorarea intinselor rauri, a satelor misteorioase ascunse in ceata si locurile mai putin cunoscute ale leilor cataratori, turmele uriase de hipopotami si, desigur, varietatea nesfarsita de animale de campie.

 

Ziua 1: Entebbe – Parcul National Lacul Mburo

Aventura noastra incepe la ora 08:00, cand plecam de la hotelul nostru din Entebbe, pentru a ne indrepta spre sud-vest, prin dealurile inverzite si nenumaratele sate. Ne vom opri des la piete locale, inclusiv o piata de tobe, iar la Ecuator vom face un experiment, pentru a vedea in realitate in ce mod se scurge apa dintr-o cadita. Luam pranzul la Ecuator (pe cheltuiala proprie). Ajungem la tabara noastra dupa-amiaza tarziu.

Mese: cina (pranz pe cheltuiala proprie)

 

Ziua 2: Padurea Impenetrabila Bwindi

In aceasta dimineata intram devreme in Parcul National Lacul Mburo, pentru un safari. Lacul Mburo este doar unul dintre grupurile de lacuri raspandite ca niste bijuterii printre dealuri, iar parcul este binecunoscut pentru safariurile printre turmele de animale de campie si, in special, pentru hipopotamii numerosi din lacuri.

Parasind Lacul Mburo, calatorim printr-un peisaj tropical luxuriant, de dealuri inverzite, acoperite cu un mozaic de plantatii de banana si gradini de zarzavaturi. Uitati-va dupa impresionantele vite cu coarne lungi Ankole. Drumurile sunt accidentate, pe masura ce trecem prin satele izolate, deseori invaluite in ceata, catre Padurea Impenetrabila Bwindi.

Ridicam tabara pentru la noapte la marginea padurii si ne pregatim pentru drumetia catre gorile, din urmatoarea zi.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Zilele 3-4: Drumetia catre gorilele din Bwindi

Drumetia catre gorile este fara indoiala punctul culminant al intregului circuit. Muntii si padurile tropicale sunt insasi spectaculoase, dar petrecerea timpului cu un grup de gorile montane este o experienta care intrece orice imaginatie. Multi oameni sunt impresionati de rudenia evidenta pe care o impartasim cu aceste animale magnifice. Ne separam in grupuri mici si urcam in padure, in cautare de familii diferite de gorile, fiecare grup fiind condus de un ghid local. Mersul poate fi destul de greu si ar trebui sa veniti pregatit pentru o drumetie printr-o padure densa, pe carari abrupte si noroioase, deasupra terenului accidentat.

Permisele pentru a vedea gorilele sunt limitate, cu regule stricte, pentru a minimiza impactul asupra gorilelor, asa ca alocam doua zile pentru drumetie, pentru a ne asigura ca toata lumea are ocazia sa vada gorilele.

Trebuie sa fiti pregatit pentru a fi flexibil cu ritmul de mers si locul drumetiei. Uneori, cand permisele sunt disponibile doar pentru ziua 4, in ziua 3 vom vizita Lacul Bunyoni, insa cand permisele se intind pe ambele zile, cei care nu fac drumetii au optiunea sa viziteze un sat local, excursie condusa de un ghid local. Padurea ofera, de asemenea, o viata ornitologica fantastica.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Zilele 5-6: Parcul National Regina Elisabeta – Ishasha

Lasand in urma noastra muntii si padurile, coboram pe pajistile Parcului National Regina Elisabeta. Zona Ishasha este recunoscuta pentru leii cataratori uriasi, dar si o viata ornitologica fantastica, numeroase specii de primate, care reprezinta motive suficiente pentru a o vizita. Vom petrece aici doua nopti si vom avea o zi intreaga de safari si in special pentru a ne uita dupa leii cataratori.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Ziua 7: Parcul National Regina Elisabeta – Muntii Rwenzori

Astazi calatorim pe intreaga intindere a parcului, uitandu-ne peste tot dupa animale, prin Padurea Maramagambo si dincolo de Canalul Kazinga, care leaga lacurile Edward si George, pana la iesirea din parc, in nord. Trecem prin orasul Kasese, inainte de a ne opri la punctul de observatie, unde luam pranzul, cu vederea Muntilor Rwenzori in fata noastra. “Muntii Lunei” se inalta la mai mult de 5000 m deasupra nivelului marii, cu versanti acoperiti de paduri tropicale si cele mai inalte varfuri montane acoperite mereu de zapada, o vedere uluitoare, avand in vedere apropierea de Ecuator. Ghetarii de sus formeaza una dintre resursele de apa ale raului Nil.

Asta-seara ridicam tabara printre plantatiile de ceai din apropiere de Fort Portal.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Ziua 8: Masindi

Astazi avem un drum lung, de-a lungul unor drumuri accidentate, asa ca plecam devreme in aceasta dimineata. Trecem prin plantatiile de ceai verzi deschise, care inconjoara Fort Portal, inainte sa plecam la drumul lung, prin Hoima, catre Masindi, oprirea noastra la noapte. Avand in vedere drumul lung si starea drumurilor, nu campam in noaptea aceasta si ne cazam la un hotel local sau o cabana.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Zilele 9-10: Parcul National Cascada Murchison / Nilul Alb

In aceasta dimineata intram in Parcul National Cascada Murchison, unde ne petrecem urmatoarele doua nopti. Aici vom urmari la pas cimpanzeii, vom face safari in parc, vom vedea Cascada Murchison si vom face o croaziera cu barca pe raul Nilul Alb.

Partea de sud a parcului este dens impadurita, un habitat minunat pentru cimpanzei, in timp ce partea de nord, unde facem safari, este savana intinsa, unde sunt o multime de antilope, inclusiv relativ rara girafa Rothschild. Pentru a ajunge in partea de nord parcului este nevoie sa traversam Nilul cu feribotul, catre Parra, o aventura in sine.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Zilele 11-12: Cascada Kalagala

Parasim parcul dimineata devreme, pentru a merge in sud, spre Jinja, in apropiere de izvorul Nilului Alb, unde apa se revarsa din Lacul Victoria printr-un suvoi.

Zona din jurul orasului Jinja este considerata capitala aventurii a estului Africii si vom petrece aici o zi intreaga, astfel incat sa aveti timp sa participati intr-un numar cat mai mare de activitati de aventura (pe cheltuiala proprie): rafting, bunjee jumping deasupra izvorului Nilului, croaziere, calarie sau sa aflati despre proiectele comunitatii locale.

Mese: mic dejun, pranz, cina (ziua 11), mic dejun (ziua 12)

 

Ziua 13: Jinja – Entebbe

Circuitul se incheie oficial dupa micul dejun. Vehiculul cu echipajul pleaca de obicei spre Kampala, imediat dupa micul dejun, pentru a incheia formalitatile post circuit. Sunteti binevenit sa-i urmati la Kampala, fara vreun cost suplimentar, insa fiti constient ca aceasta calatorie spre Kampala nu este cronometrata.

Alternativ, va puteti prelungi sederea la Cascada Kalagala sau sa participati la alte activitati optionale, iar mai tarziu sa faceti un transfer direct spre Entebbe, activitati care pot fi aranjate de catre agentie.

Mese: mic dejun 

 

 

     Pachetul include:

·     12 nopti de cazare cu tipul de masa specificat 

·     Vizite la toate obiectivele turistice mentionate in program

·     Toate permisele si taxele de intrare in parcuri 

·     Camion configurat pentru calatorii, cu capacitate de 17 locuri

·     2 membri ai echipajului pe toata perioada circuitului

 

     Pachetul nu include:

·     Bilet de avion

·     Cazare inainte/dupa circuit

·     Mese (acolo unde nu este mentionat)

·     Sac de dormit

·     Activitati, excursii optionale 

·   Upgrade cazare superioara (optional)

·     Asigurare medicala de calatorie, asigurare storno (optional)

 

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.

Solicita oferta