Circuit Namibia 11 zile

Windhoek - Desertul Namib - Sossusvlei si Deadvlei - Canionul Sesriem - Golful Walvis - Swakopmund - Coasta Scheletelor - Capul Cross - Muntii Brandberg - Parcul National Etosha - Damaraland

 
Perioada: 15.04.2023 - 02.01.2024
de la
 
1575
/ persoana

Namibia – tara soarelui necrutator, unde pamantul pare ca implora cerul pentru ploaie, si al peisajelor continue, de sute de kilometri, fara urme de civilizatie umana. Deserturi vii, unde se poate privi cu mirare si uimire la parada culorilor naturale schimbatoare, si la animalele si plantele care, cumva, supravietuiesc in acest mediu aparent dur.

Acest circuit cuprinde toate atractiile principale, dar include, de asemenea, multe dintre destinatiile mai putin cunoscute, rareori vizate de turismul de masa.

Flexibilitatea, o vointa de participare, o constientizare a elementelor naturale si o dorinta pentru aventura nelimitata sunt esentiale pentru a beneficia de ce are mai bun de oferit acest circuit.

 

Ziua 1: Windhoek

Aventura noastra din Namibia incepe in capitala Windhoek, la ora 14:00. Dupa o scurta descriere a circuitului si dupa ce facem cunostinta, plecam sa exploram Windhoek, sa vedem atractiile principale ale orasului, inainte sa incheiem ziua bucurandu-ne de primirea calduroasa la restaurantul Beraria lui Joe. Seara aceasta o petrecem confortabil la hotelul nostru si ne pregatim pentru aventura din urmatoarea zi.

Mese: cina (pe cheltuiala proprie)

 

Ziua 2: Rezervatia Desertul Namib

Lasand in urma luminile orasului, intram in inima desertului Namib, intampinand campiile sale intinse, dunele rosii, muntii impozanti si peisajele mereu schimbatoare. Dupa-amiaza tarziu, ajungem la tabara Greenfire Desert, o tabara izolata, adapostita de un izvor de stanca, intr-o zona de conservare ce face parte din intinsa Rezervatie Naturala Namib Rand si casa pentru urmatoarele doua nopti. Rezervatia ofera adapost pentru o varietate de fauna si flora adaptata desertului, multe dintre ele specii animale. Bucurati-va de o plimbare lunga, precum si de o zi si de o noapte de safari in timpul nostru petrecut aici.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Ziua 3: Rezervatia desertului

Ne trezim cu privelistile desertului, care se intind mai departe decat putem cuprinde cu privirea. Toate animalele de aici traiesc in medii complet naturale si sunt libere sa se miste liber pe toata intinderea rezervatiei. Ghidul nostru expert ne va ajuta sa intelegem fauna si flora unica a desertului, asa ca astazi incepem cu o plimbare cu tematica ecologica in acest mediu minunat, in cautare de animale, a urmelor de pasi si a semnelor comportamentului si strategiilor de supravietuire, care le permit sa traiasca in aceste conditii dure.

In timpul caldurii zilei, oaspetii au timp sa se relaxeze in tabara sau, daca doresc, sa exploreze zona inconjuratoare la pas. La mijlocul dupa-amiezii, plecam intr-un safari prin desert, peste dunele magnifice. Pe masura ce se apropie seara, este savurata o bautura traditionala, in timp ce soarele apune peste peisajul african. Odata intunecat, ne indreptam incet spre tabara, asteptandu-ne sa intalnim unele dintre animalele nocturne adaptate sa traiasca in desert.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Ziua 4: Dunele Sossusvlei

Plecam devreme, traversam campiile desertice nesfarsite catre Canionul Sesriem si minunatele dune Sossusvlei, considerate cele mai inalte din lume.

Mergem in inima dunelor, pentru a petrece ceva timp urcand acesti munti de nisip spectaculosi, inainte de a merge cu vehiculul 4x4 in Sossusvlei si Deadvlei – o vale de argila caracterizata prin copaci negri  pietrificati, in constrast cu solul alb. Exploram la pas aceste locuri cu adevarat unice, inainte sa ne intoarcem la vehiculul nostru.

Dupa-amiaza, vizitam Canionul Sesriem, inainte sa continuam catre tabara noastra.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Zilele 5-6: Swakopmund

Traversand prin Canionul Kuiseb si Parcul National Namib-Naukluft, ne indreptam spre orasul-port Walvis Bay, iar apoi catre Swakopmund, unde influenta germana de la sfarsitul anilor 1800 inca persista, si petrecem doua nopti in cazare comoda.

Exploram temeinic acest oras de vacanta si imprejurimile sale si ne bucuram, de asemenea, de masa de seara la restaurantele locale (pe cheltuiala proprie).

Swakopmund este de neratat pentru orice vizitator, incat oferta oaspetilor o varietate de activitati de aventura. Turistii au oportunitatea de a merge cu ATV-ul, de a practica sandboard-ul si parasutismul (pe cheltuiala proprie) in timp ce se afla aici. Pentru cei ce doresc pur si simplu sa se relaxeze, orasul oferta o varietate de restaurante si magazine, unde se poate simti cultura locala.

Mese: mic dejun, pranz; mic dejun (cina din ziua 5, pranzul si cina din ziua 6 pe cheltuiala proprie)

 

Ziua 7: Coasta Scheletelor – Brandberg

Astazi ne indreptam spre nord, pe salbatica Coasta a Scheletelor, o intindere sterpa de-a lungul Oceanului Atlantic, cu epave imprastiate, care brazdeaza plajele.

Vizitam Capul Cross, un loc spectaculos de reproducere pentru foca cu blana maro, unde mai mult de 100.000 de foci se retrag aici.

Apoi, ne aventuram inapoi in interiorul tarii, calatorind prin desertul intins, catre muntii emblematici Brandberg, cel mai inalti munti din Namibia, si admiram o panza de arta rupestra antica. Cei care nu sunt pregatiti pentru mersul pe jos, pot ramane in tabara si sa se bucure de privelistile inconjuratoare frumoase.

Asta-seara ne strangem la poalele muntelui, sperand sa intalnim rarul elefant de desert.

Mese: mic dejun, pranz, cina

                                                                                                                                         

Ziua 8: Damaraland

Calatoria noastra ne duce in Damaraland, regiune si casa a populatiei Damara. Pe drum includem cateva opriri, printre care vizitarea Tevilor de Orga – formate acum aproximativ 150 de milioane de ani, si Stanca Antica Engravings, din Twyfelfontein, inainte de a ajunge la tabara noastra, in zona Khorixas.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Zilele 9-10: Parcul National Etosha

Mergand mai departe spre nord, intram in renumitul Parc National Etosha, probabil punctul culminant la circuitului. Devenind una cu natura, ne bucuram de doua zile de explorare a parcului. Pe parcursul acestor zile, facem safariuri extinse, vizitam micile iazuri, exploram, ne lasam simturile libere si profitam la maxim de timpul nostru in parc.

In sezonul de varf, cand taberele de odihna ale parcului sunt foarte aglomerate, grupurile ar putea ramane in afara parcului si pot intra si iesi doar pentru safariuri.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Ziua 11: Windhoek

O dimineata devreme, impachetam si incepem calatoria noastra inapoi spre civilizatie. Drumul spre Windhoek va lua mare parte din zi, iar circuitul se va termina dupa-amiaza tarziu, la sosirea inapoi in capitala. 

Mese: mic dejun

 

      Pachetul include:

·     10 nopti de cazare cu tipul de masa specificat (1 noapte la hotel, 2 nopti in cabana si 7 nopti in tabara de campare)

·     Vizite la toate obiectivele turistice mentionate in program

·     Toate permisele si taxele de intrare in parcuri 

·     Camion configurat pentru calatorii, cu capacitate de 17 locuri

·     2 membri ai echipajului pe toata perioada circuitului

 

     Pachetul nu include:

·     Bilet de avion

·     Cazare inainte/dupa circuit

·     Mese (acolo unde nu este mentionat)

·     Sac de dormit

·     Activitati, excursii optionale 

·     Upgrade cazare superioara (optional)

·     Asigurare medicala de calatorie, asigurare storno (optional)

 

Important: circuitul presupune participarea tuturor membrilor grupului. Aceasta implica asistarea la prepararea mancarii, spalarea vaselor, pastrarea curateniei in camion si ridicarea taberei de campare.

 

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.

Solicita oferta