Circuit Kenya si Tanzania 12 zile

Masai Mara - Muntele Longonot - Parcul National Poarta Iadului - Arusha - Parcul National Serengeti - Ngorongoro

 
Perioada: 01.01 - 31.12.2023
de la
 
2695
/ persoana

Acest safari isi propune sa combine atractiile turistice atat ale Kenyei, cat si ale Tanzaniei. Ne concentram pe parcurile de safari recunoscute la nivel mondial, care sunt cunoscute drept “casa Discovery Channel”. Vom vizita, de asemenea, zone mai putin cunoscute si ne vom bucura de interactiunea cu triburile locale, inclusiv renumitul trib Masai.

 

Ziua 1: Nairobi

Circuitul nostru al Africii de Est incepe in capitala Kenyei, Nairobi. Ne intalnim la un hotel din centrul acestui oras aglomerat, vibrant si modern. Pentru cei care ajung mai devreme, exista o varietate de circuite optionale si excursii la cerere, care pot fi achizitionate la sosirea la hotel.

La ora 18:00 ne intalnim pentru o scurta descriere a circuitului, inainte de a face cunostinta la o cina (pe cheltuiala proprie), la un restaurant local.

Mese: cina (pe cheltuiala proprie)

 

Ziua 2: Masai Mara

Incepem direct aventura si ne indreptam spre Rezervatia Nationala Masai Mara. Pentru a ajunge acolo, drumul urca pana la marginea vaii Marelui Rift, oferind privelisti magnifice asupra Africii, asa cum ne-o imaginam. Rezervatia Mara este renumita pentru migratia anuala in masa a antilopelor gnu si a zebrelor, si este o scena sfasietoare, in care animalele tinere sunt vanate de sutele de crocodili din raul Mara. Insa numarul mare al acestora face ca majoritatea sa fie norocoasa sa scape.

Ajungem dupa-amiaza si petrecem urmatoarele doua nopti campand langa parc.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Ziua 3: Masai Mara

Plecam devreme pentru o zi plina de safari. Rezervatia Mara este renumita pentru numarul mare de antilope si pentru pradatorii mereu prezenti, care urmaresc turmele. Urmarim migratia sezoniera cand este posibil, vehiculul nostru de safari oferindu-ne o vedere de sus.

Ne oprim pentru un picnic intre safariuri si ne intoarcem in tabara de-abia dupa-amiaza tarziu, pregatiti de o masa copioasa in jurul focului de tabara.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Ziua 4: Muntele Longonot

Parasind Rezervatia Mara, urmarim traseul catre Parcul National Muntele Longonot, cu vulcanul sau adormit. Parasim temporar vehiculul nostru, deoarece ghidul nostru ne conduce intr-o excursie pana la marginea craterului, pentru o privire a calderei cu muchii zimtate si a padurii din interiorul ei. Acesta este, de asemenea, un loc bun pentru privelisti asupra Vaii Riftului. Vulcanul a erupt ultima data la inceputul anilor 1900, insa orificiile de evacuare a aburului pot fi inca vizibile, iar pana la crater exista o varietate de antilope care pot fi vazute. Vom lua un pranz la pachet cu noi, pentru un picnic cu priveliste.

Intorsi la vehiculul nostru de safari, mai este doar un drum scurt pana la tabara noastra, pe malurile lacului Naivasha, unde ridicam tabara pentru urmatoarele doua nopti.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Ziua 5: Parcul National Poarta Iadului

In aceasta dimineata mergem o distanta scurta catre renumitul Parc National Poarta Iadului, denumit de exploratorii din secolul 19 pentru fisura naturala in stancile inalte de bazalt. Peisajul de aici, care iti taie respiratia, a stat la baza inspiratiei pentru filmul Regele Junglei si este un loc minunat pentru plimbare, cu sansa de a vedea zebra, girafa si bivolul, printre specii variate de antilope. Aventurosii au optiunea de a explora parcul pe bicicleta (inchiriere locala, pe cheltuiala proprie). Izvoarele termale stau marturie activitatii vulcanice de sub picioarele noastre, iar centrala geotermala din apropiere, Olkaria, culege beneficiile de pe urma acestora.

Ne indreptam inapoi spre tabara, pentru pranz, iar dupa aceasta, facem o croaziera dupa-amiaza pe Lacul Naivasha, pentru a ne apropia de hipopotami si de cateva dintre cele 400 de specii de pasari pe care lacul le atrage.

Un punct final al unei zilei pline este o vizita la Elsamere, fosta casa a primilor imblanzitori de lei, George si Joy Adamson, pentru o gustare de dupa-amiaza si pentru a afla cateva informatii despre vietile lor fascinante.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Ziua 6: Arusha

Astazi ne indreptam spre Tanzania si orasul Arusha, trecand prin periferiile orasului Nairobi, in drumul nostru catre sud. Traversam granita, aruncam o privire printre nori spre Muntele Kilimanjaro si trecem pe la baza muntelui Meru, al cincilea cel mai inalt munte al Africii. Cunoscut sub denumirea de “capitala safariului”, Arusha este o rascruce de drumuri aglomerata a operatorilor de safari si a calatorilor din intreaga lume. Este totodata resedinta Comunitatii Est Africane si un centru diplomatic regional important.

Mese: mic dejun, pranz (cina pe cheltuiala proprie)

 

Ziua 7: Serengeti

Safariul nostru tanzanian incepe de indata ce intram in Parcul National Serengeti. Drumul urca versantii craterului Ngorongoro, inainte de coborarea in campiile plate ale Parcului National Serengeti, o pasune aurie presarata cu arbori acacia cu varfuri plate. Aceasta este Africa adevarata, scena unei migratii anuale, cand pasunile se picteaza in negru, de la corpurile antilopelor gnu. Spectacolul animalelor este bogat in fiecare sezon, iar pradatorii care urmaresc turmele nu sunt niciodata cu mult in urma. Vom campa doua nopti in campia parcului Serengeti, petrecand zilele noastre facand safari, traind intr-unul dintre cele mai minunate locuri ale naturii, alaturi de un foc de tabara noaptea si un cer plin de stele deasupra capului.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Ziua 8: Serengeti

Trezindu-ne inaintea rasaritului soarelui, pentru o cafea in jurul focului de tabara, plecam la drum pentru o zi plina de explorare a parcului, de indata ce ziua se intrevede. Avem toata ziua la dispozitie pentru safari, in timp ce ghidul nostru ne explica comportamentul si obiceiurile animalelor pe care le intalnim. Oprim regulat pentru pauze si luam pranzul in salbaticie. Ne intoarcem la tabara noastra de indata ce apune soarele, ne relaxam in jurul focului, impartasim povesti si fotografii, in timp ce echipajul pregateste o masa delicioasa.

Mese: mic dejun, pranz, cina

,

Ziua 9: Serengeti – Ngorongoro

In zorii zilei plecam pentru ultimul nostru safari in campii, ne intoarcem in a doua parte a diminetii sa savuram un brunch si sa strangem tabara. Apoi mergem inapoi sus, pe versantii abrupti ai craterului Ngorongoro, catre varful acestui vulcan stins. Pe drum este putin neobisnuit sa vedem oamenii tribului Masai pastorind vacile prin salbaticie, traind inca stilul de viata obisnuit, asa cum au facut-o de secole. Campam la noapte in renumita tabara Simba, cocotata la marginea craterului, care ofera privelisti uluitoare catre caldera.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Ziua 10: Ngorongoro – Masai

In zorii zilei ne urcam in vehicule de safari 4x4, pentru a face coborarea curajoasa in crater, un drum prea abrupt si prapastios pentru camionul nostru de safari. Aici exploram craterul, o minunatie a naturii, cu peretii sai abrupti impaduriti, campiile fertile, lacul, salina si padurea de eucalipt. Aceasta este un microcosmos al celor mai importante destinatii de safari de pe continent, cu posibilitatea de a vedea numeroase mamifere ale Africii intr-un singur loc, inclusiv rarul rinocer negru. Iesim din crater pe drumul abrupt, pentru a ne intoarce la tabara Simba, pentru pranz. Iesim din parc in prima parte a dupa-amiezii si coboram versantii abrupti catre tabara noastra pentru la noapte, intr-un sat, printre oamenii masai.

In aceasta dupa-amiaza, vom face un tur al satului cu un ghid masai si aflam despre stilul lor de viata, cultura lor si cum se adapteaza la lumea moderna.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Ziua 11: Arusha

Ne trezim in agitatia satului si dupa micul dejun, ne intoarcem in Arusha. Luam pranzul in oras si apoi petrecem dupa-amiaza explorand pietele si targurile de antichitati, pentru cadourile pe care sa le luati acasa, pentru familie si prieteni. Asta-seara ne vom bucura de o masa (pe cheltuiala proprie) la un restaurant local, pentru a sarbatori calatoria noastra si ultima noapte impreuna.

Mese: mic dejun (pranz si cina pe cheltuiala proprie)

 

Ziua 12: Transfer in Nairobi

Dupa micul dejun, pornim la drum pentru drumul de intoarcere la Nairobi. Acest drum trece printr-un peisaj spectaculos, iar intr-o zi senina, avem o a doua sansa sa vedem maretul munte Kilimanjaro, cel mai inalt munte al Africii. Pe drum catre Nairobi, transferul va trece pe la aeroport, pentru a facilita transportul pentru cei care au zbor astazi. Toti cei care au cazare in Nairobi sau isi continua calatoria, vor fi dusi in centrul orasului.

Mese: mic dejun (pranz pe cheltuiala proprie)

  Pachetul include:

·     11 nopti de cazare cu tipul de masa specificat (2 noapti la hotel, 9 nopti in tabara de campare)

·     Vizite la toate obiectivele turistice mentionate in program

·     Toate permisele si taxele de intrare in parcuri 

·     Camion configurat pentru calatorii, cu capacitate de 17 locuri

·     2 membri ai echipajului pe toata perioada circuitului

 

     Pachetul nu include:

·     Bilet de avion

·     Cazare inainte/dupa circuit

·     Mese (acolo unde nu este mentionat)

·     Sac de dormit

·     Activitati, excursii optionale 

·   Upgrade cazare superioara (optional)

·     Asigurare medicala de calatorie, asigurare storno (optional)

 

Important: circuitul presupune participarea tuturor membrilor grupului. Aceasta implica asistarea la prepararea mancarii, spalarea vaselor, pastrarea curateniei in camion si ridicarea taberei de campare.

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.

Solicita oferta