Circuit Botswana 11 zile

Delta Okavango - Salina Makgadikgadi - Cascada Victoria

 
Perioada: 01.01 - 31.12.2023
de la
 
2375
/ persoana

Zilele 1-3: Delta Okavango

Raul Okavango, izvorand din partea centrala a Angolei, departe, din nord-vest, curge spre sud si spre est, inainte sa incetineasca si sa se intinda pe una dintre cele mai mari delte intracontinentale din lume, creand astfel un ecosistem unic, care sustine o mare varietate de vieti animale si vegetale. Vederea pasarii jacana pasind delicat printre crinii infloriti, prigoriile care se scufunda pentru a vana o insecta nebanuita si, desigur, strigatul familiar al vulturului pescar african – toate se combina pentru a crea tabloul uneia dintre capodoperele unice ale naturii. Raul dispare, revarsandu-se in cele din urma in campiile vaste ale nisipului din Makgadikgadi.

Tabara noastra confortabila si bine amenajata, pe marginea uneia dintre cele mai mari lagune, serveste drept baza de explorare. Ne vom strecura cu canoea prin canale inguste marginite de stuf, vom merge pe insule nelocuite si vom face picnic in salbaticie, in timp ce aflam despre animalele si plantele din delta, de la ghizii locali care au crescut in zona. Prin interactiunea informala cu ghizii, vom avea ocazia sa aflam despre localnicii si modul lor de viata in aceasta salbaticie izolata. De asemenea, vom avea timp pur si simplu sa ne relaxam si sa ne bucuram de privelistile asupra unei lagune stralucitoare, de pe o punete frumoasa de lemn, cu o bautura rece in mana, sa mergem la plimbare cu ghidul nostru sau sa facem o baie racoritoare in piscina. Odata dupa-amiaza, ne bucuram de o croaziera relaxanta la apus.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Ziua 4: Okavango – Maun

Pornind devreme, ne incepem calatoria catre civilizatie, relativ vorbind. In aceasta dupa-amiaza ajungem in orasul de frontiera Maun. Vom petrece ceva timp aprovizionandu-ne cu provizii de baza, inainte de parcurge distanta scurta dinspre oras, catre cabana noastra, pentru la noapte.

Cabana este situata pe malul raului Boteti. Se stie ca acest rau isi schimba directia, in functie de sezon si de precipitatii. Cabana ofera cazare confortabila, cu corturi cu baie privata, piscina, bar, restaurant si este refugiu pentru o multime de pasari.

 

Zilele 5-8: Program flexibil rezervatie safari

Ne bucuram de un mic dejun delicios, inainte sa plecam de la cabana intr-un safari, fara indoiala una dintre principalele puncte de atractie ale circuitului. Calatorim in vehicule 4x4 decapotabile bine echipate, cu ghidul nostru local, care face parte din tribul Motswana. Masinile 4x4 nu sunt doar de spectacol, deoarece parcurile nationale sunt cu adevarat niste locuri salbatice, drumurile fiind doar o carare prin nisip. Mergem doar cu aparatele foto si rucsacul pentru o zi, un pranz la pachet si bauturi pentru drum, in timp ce un alt vehicul merge inainte cu bagajele noastre si echipamentul de tabara. Acest lucru ne da libertatea sa facem safari in timpul zilei, sa ne oprim la adaposturi si iazuri in voie, si sa profitam la maxim de timpul nostru petrecut aici. Spre apusul soarelui ajungem in tabara noastra aflata printre tufisuri, pentru a descoperi ca personalul de sprijin ne-a ridicat corturile, a instalat dusurile si toaletele in tufisuri si a facut un foc de tabara pentru a ne intampina. Folosim doar locuri de campare private exclusive in parcurile nationale, care nu sunt decat un punct pe harta, complet izolate si nedezvoltate, de parca am fi primii oameni aici si am fi singuri pe lume. Aducem cu noi tot ce avem nevoie si nu lasam nimic in urma cand plecam.

Traseul nostru este flexibil si depinde de sezon. Un exemplu ar putea fi: incepand cu rezervatia de safari Moremi, petrecem prima noapte langa binecunoscutul Al Treilea Pod. Adormim cu urletul hienei din departare sau cu racnetul unui leu sau chiar cu mormaitul profund al unui hipopotam pe jumatate scufundat. Ne-am putea indrepta apoi spre nord, prin Xakanaxa, pentru a campa langa Poarta Nordului. Aceasta zona este excelenta pentru safari si vom face calatorii dupa-amiaza si dimineata de-a lungul zonelor mlastinoase.

Apoi am putea sa mergem pana la Savuti, o zona care ofera o multitudine de trasee pentru safari si care este o zona foarte activa din acest punct de vedere (tine fructele bine ascunse de elefantul ratacitor, carnea de hienele taratoare si absolut totul departe de maimute). Vegetatia este in continua schimbare, de la campii deschise cu palmieri, la mlastini, paduri dese de mopani sau copaci acacia. Aceasta varietate de habitate este excelenta pentru safari.

Echipajul nostru de rezerva ramane cu noi tot drumul, muta tabara pentru noi, astfel incat sa ne putem concentra pe salbaticie.

In functie de conditiile in continua schimbare din parcurile nationale, ne-am putea aventura in vasta rezervatie de safari Kalahari Centrala sau in unicul Parc National Salina Makgadikgadi.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Ziua 9: Maun

Ultima noastra dimineata in parcuri, ne intoarcem usor in Maun. Ne bucuram de un pranz (pe cheltuiala proprie) si avem ceva timp la dispozitie pentru a explora orasul sau pentru a face safari cu elicopterul (pe cheltuiala proprie), inainte de a ne intoarce la confortul taberei noastre. In aceasta dupa-amiaza ne relaxam la cabana, inainte de a ne bucura de o masa si de o noapte linistita.

Mese: mic dejun, cina (pranz pe cheltuiala proprie)

 

Ziua 10: Salina Makgadikgadi

Dupa diminetile din ultimele zile, in care ne-am trezit devreme, astazi ne bucuram de un inceput de zi relaxant la cabana, petrecand timp de-a lungul malului raului, bucurandu-ne de linistea zonei sau relxandu-ne la piscina. Pentru cei interesati, va recomandam sa faceti o plimbare in satul local. Satul Chenoga, nu departe de cabana noastra, nu se afla pe un traseu turistic obisnuit, asa ca aveti ocazia sa explorati un sat autentic, impreuna cu unul din personalul nostru de la cabana, care locuieste in sat.

Servim un pranz devreme, inainte de a ne continua calatoria spre est, in spectaculoasa zona a salinei Makgadikgadi. Oceane de iarba aurie lasa loc zonei saline aride. Campam la noapte intr-o zona izolata splendida. Persoanele aventuroase pot dormi sub stele si pot fi rasplatiti cu spectacolul minunat al cerului noptii din Emisfera Sudica.  

In unele anotimpuri, zona salina nu este usor accesibila, caz in care vom campa langa un iaz pentru elefanti.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Ziua 11: Raul Chobe – Cascada Victoria

Ne aventuram astazi spre nord, ne indreptam spre raul lent si linistit Chobe, un habitat ideal pentru hipopotami si crocodili, si o atractie pentru unele dintre cele mai mari turme de elefanti si bivoli de pe pamant. In aceasta dupa-amiaza ne bucuram de o croaziera lunga, in Parcul National Chobe. Alunecand aproape de maluri, speram sa ne apropiem in tacere de animalele care coboara la rau sa bea. Inapoi pe pamant, trecem granita in Zimbabwe si ne indreptam spre Cascada Victoria.

Circuitul se va incheia oficial la sosirea la cazarea noastra din Cascada Victoria.

Mese: mic dejun, pranz

    Pachetul include:

·     10 nopti de cazare cu tipul de masa specificat 

·     Vizite la toate obiectivele turistice mentionate in program

·     Toate permisele si taxele de intrare in parcuri 

·     Camion configurat pentru calatorii, cu capacitate de 17 locuri

·     2 membri ai echipajului pe toata perioada circuitului

 

     Pachetul nu include:

·     Bilet de avion

·     Cazare inainte/dupa circuit

·     Mese (acolo unde nu este mentionat)

·     Sac de dormit

·     Activitati, excursii optionale 

·     Upgrade cazare superioara

·     Asigurare medicala de calatorie, asigurare storno (optional)

 

Important: circuitul presupune participarea tuturor membrilor grupului. Aceasta implica asistarea la prepararea mancarii, spalarea vaselor, pastrarea curateniei in camion si ridicarea taberei de campare.

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.

Solicita oferta