Circuit Africa de Sud - Namibia 10 zile

Cape Town - Coasta de Vest - Raul Portocaliu - Canionul Raului Peste - Desertul Namib - Soussusvlei - Swakopmund

 
Perioada: 15.04 - 30.12.2023
de la
 
2415
/ persoana

Zilele 1-2: Cape Town

Incepem circuitul nostru in Cape Town, considerat de multi unul dintre cele mai frumoase orase din lume. Ne intalnim la Hotel Mojo, la ora 13:00, iar dupa o scurta prezentare si cateva formalitati, aventura incepe cu o excursie pe Muntele Masa, condusa de ghidul nostru. Privelistile deasupra orasului si a Oceanului Atlantic sunt spectaculoase. Urmatoarea zi exploram cu masina pitoreasca peninsula Cape, vizitand Golful Hout, Punctul Capului si Capul Bunei Sperante. Ne intoarcem la cabana pentru a ne improspata, apoi ne indreptam spre cina si pentru o noapte de distractie pe promenada Victoria si Alfred. Ne petrecem ambele nopti la Hotel Mojo. Aflat in Capul Marii, hotelul este situat convenabil, aproape de magazine, restaurante si promenada oceanului.

Mese: mic dejun (pranz si cina pe cheltuiala proprie)

 

Ziua 3: Coasta de Vest

Lasam in urma Orasul-Mama si dupa o ultima privire asupra Muntelui Masa, de peste golf, calatorim  spre nord prin “Swartland” si de-a lungul Coastei de Vest, in Namaqualand, un mediu complet nou, modelat in mare parte de vanturile care aduc curentul rece Benguela. La inceputul primaverii, aceasta zona, de obicei arida, revine la viata prin inflorirea numeroaselor specii de flori adaptate la desert, pictand peisajul intr-o parada de neuitat de culori vibrante.

Traseul nostru este unul contrastant si cu peisaje in continua schimbare, de la spatii larg deschise, la formatiuni stancoase, aflate in Muntii Cederberg. Parcurgem astazi o distanta scurta si innoptam in micul oras Springbok, adapostit intre aflorimentele stancoase ale desertului Namaqua.

Mese: mic dejun, cina (pranz pe cheltuiala proprie)

 

Ziua 4: Raul Portocaliu

Astazi traversam granita in Namibia, cunoscuta pentru peisajele sale care iti taie respiratia si privelistile frumoase ale desertului. Odata trecuti de granita, parcurgem o distanta scurta pana la tabara noastra, pe malurile raului Portocaliu. Suntem insotiti de ghizii nostri, iar dupa un pranz rapid si o descriere scurta a instructiunilor, incepe aventura cu canoea.

Raul Portocaliu este cel mai lung rau din Africa de Sud, care creaza o granita naturala cu Namibia. Vazut de sus, raul formeaza o fasie verde, serpuindu-si drumul prin desert si printre muntii impozanti ai Parcului National Richtersveld. Alunecam in aval, pe langa formatiunile stancoase rasucite, desertul fiind la o aruncatura de bat de apa. Este cald, dar apa este imbietoare. Dupa-amiaza tarziu, ne intoarcem in tabara si ne bucuram de seara langa rau.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Ziua 5: Canionul Raului Peste

Astazi ne indreptam direct spre splendidul canion al raului Peste, al doilea ca marime dupa maretul Marele Canion. Format de mai bine de sute de milioane de ani, rapa de 160 km lungime este dovada puterii inexorabile a naturii si marturia epocilor de gheata si suvoaielor violente din trecut. Astazi, Raul Peste se umfla doar in timpul lunilor ploioase de vara, fiind redus la bazine de apa statatoare in iernile uscate. Vom cerceta creatia naturii de la buza canionului. Vom campa in apropiere, in Hobas.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Ziua 6: Canionul Raului Peste – Namib

Astazi urmam un drum pitoresc in adevartul desert Namib, catre destinatia noastra pentru urmatoarele doua nopti, Greenfire Desert Camp. Situat pe rezervatia noastra privata de 7000 de hectare, in Namib Rand, adapost pentru numeroase specii de fauna si flora adaptate desertului, tabara este adapostita in fata unui afloriment stancos, inconjurata de munti stancosi si dune de nisip rosii.

Rezervatia ofera vizitatorilor o experienta desertica privata si exclusiva, privelisti spectaculoase si timpul de a descoperi desertul vibrant si viu, cu plante si animale adaptate ingenious la mediu.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Ziua 7: Desertul Namib

Facem o plimbare de dimineata impreuna cu ghidul nostru, pentru a obtine o perspectiva indeaproape a desertului si a geologiei si ecologiei sale unice. In timpul caldurii din timpul zilei, este o obisnuinta sa ne relaxam in tabara, sa ne bucuram de o baie in piscina si de o bautura rece, insa cei energici sunt liberi sa exploreze formatiunile stancoase din apropiere, sa priveasca pasarile sau sa stea singuri sus pe o stanca, fermecati de culorile schimbatoare ale peisajului intins. Dupa-amiaza exploram un pic mai departe, intr-un vehicul de safari decapotabil, in cautare de oryxul sud-african si vulpile cu urechi de liliac, inainte de a ne opri intr-un loc potrivit, pentru a ne bucura de apusul rosiatic, alaturi de o bautura. Odata intuneric, pornim inapoi spre tabara, sperand sa intalnim cateva dintre animalele nocturne obisnuite zonei, precum porcul spinos, porcul furnicar sau hiena maro.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Ziua 8: Soussusvlei

Dimineata devreme, calatorim direct spre Sesriem si campurile de dune din Soussusvlei. Aici urcam pe unele dintre cele mai mare dune de nisip din lume, pentru a descoperi dune si iar dune de nisip desfasurandu-se in fata noastra. Pe masura ce se incalzeste, coboram pentru a ne urca intr-un vehicul 4x4 decapotabil, sa mergem in centrul zonelor Sossusvlei si Deadvlei. Exploram la pas aceste locuri renumite la nivel mondial, culorile variate ale dunelor rosii linistite, salina alba si frumusetea complet arida oferind o experienta memorabila.

Vehiculele 4x4 ne conduc inapoi la camionul nostru. Ne oprim sa admiram Canionul Sesriem, iar apoi continuam catre desert, unde campam la noapte.

Mese: mic dejun, pranz, cina

 

Ziua 9: Dune de nisp – Swakopmund

O calatorie relativ scurta astazi, traversam Canionul Kuiseb si Parcul National Namib-Naukluft, oprind putin in Golful Walvis, cel mai mare oras-port al Namibiei, inainte de a ajunge in orasul de coasta Swakopmund. Infiintat in 1892, influenta coloniala germana este evidenta pana astazi in istoria, arhitectura, cultura si gastronomia orasului. Noul Swakopmund este un paradis al vizitatorilor, cu restaurante si magazine minunate, localnici prietenosi si o multitudine de activitati de aventura. Vom petrece aici doua nopti, alocand o zi intreaga pentru a explora orasul si pentru a ne aminti cu emotie de aventura noastra. Plajele sunt fantastice, pentru cei ce doresc sa se relaxeze si sa scape de praful desertului – nisipul alb este incalzit de soarele fierbinte al desertului, insa Oceanul Atlantic ramane mereu racoritor de rece.

Mese: mic dejun, pranz (cina pe cheltuiala proprie)

 

Ziua 10: sfarsitul circuitului

Circuitul se va termina oficial dupa micul dejun. Oaspetii isi pot prelungi sederea in Swakopmund sau isi pot continua calatoria pe cont propriu.

     Pachetul include:

·     9 nopti de cazare cu tipul de masa specificat 

·     Vizite la toate obiectivele turistice mentionate in program

·     Toate permisele si taxele de intrare in parcuri 

·     Camion configurat pentru calatorii, cu capacitate de 17 locuri

·     2 membri ai echipajului pe toata perioada circuitului

 

     Pachetul nu include:

·     Bilet de avion

·     Cazare inainte/dupa circuit

·     Mese (acolo unde nu este mentionat)

·     Sac de dormit 

·     Activitati, excursii optionale 

·     Asigurare medicala de calatorie, asigurare storno (optional)

 

Important: circuitul presupune participarea tuturor membrilor grupului. Aceasta implica asistarea la prepararea mancarii, spalarea vaselor, pastrarea curateniei in camion si ridicarea taberei de campare.

 

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.

Solicita oferta